‘Veltman en Depay in basis van Oranje’

0

Twee spelers zullen vanavond hun basisdebuut maken voor het Nederlands elftal. Door veel blessureleed krijgen Joël Veltman en Memphis Depay een basisplaats in de ArenA tijdens de oefenwedstrijd van Oranje tegen Colombia.

Door de blessure van Arjen Robben krijgt Depay een kans op de rechterflank. Robben scoorde deze week nog een geweldige goal voor Oranje tegen Japan, maar is met een lichte blessure afgehaakt voor het duel met Colombia. Veltman krijgt de voorkeur boven Stefan de Vrij, waardoor hij samen met Ron Vlaar superspits Radamel Falcao moet zien af te stoppen.

 

Op het middenveld staat Stijn Schaars op de plek van de geblesseerde Nigel de Jong, Gregory van der Wiel krijgt rechts achterin de voorkeur boven Daryl Janmaat. Op het doel staat, als beide kranten het goed hebben, opnieuw Jasper Cillessen.

 

Voor Veltman wordt het zijn eerste optreden in Oranje, Depay kwam al wel als invaller in actie. Voor beide spelers is het echter hun debuut in de basis. Voor Van der Wiel wordt het zijn eerste optreden in het Nederlands elftal onder coach Louis van Gaal.

Share.

Laat een reactie achter