Van Toorn: ‘Robben kan gewoon spelen’

0

Aanvaller Arjen Robben heeft naar eigen zeggen geen last ondervonden van de spierscheuring die mogelijk het gevolg is van de te snelle revalidatie van zijn hamstringblessure.

Dat meldde de Nederlander dinsdag op de website van zijn club Bayern München. ”Ik heb vier wedstrijden gespeeld op het WK. Ik heb daarin geen pijn gevoeld”, aldus de aanvaller. ”Ook na de finale was ik pijnvrij. Daarna ben ik op vakantie gegaan.”

Deze week meldde de aanvaller van Bayern München zich na zijn zomervakantie weer bij de club. Bij een medische controle bleek de aanvaller een spier in zijn bovenbeen te hebben gescheurd. Robben staat door de blessure twee maanden aan de kant.

De Duitse club legt de schuld van de kwetsuur bij de Nederlandse voetbalbond KNVB en fysiotherapeut Dick van Toorn die onverantwoord zouden hebben gehandeld. Van Toorn behandelde Robben in de aanloop naar het WK aan diens hamstringblessure.

Fysiotherapeut Dick van Toorn acht het echter onmogelijk dat Arjen Robben een nieuwe spierblessure heeft opgelopen.
 

Volgens de Rotterdammer is de scheur die de medische staf van Bayern München aantrof in het linkerbovenbeen van de aanvaller dezelfde die Robben in de aanloop naar het WK opliep. "’Dat is de enige mogelijkheid die ik zie”, aldus Van Toorn.

 

Robben liep tijdens een oefenwedstrijd tegen Hongarije een hamstringblessure op. De aanvaller liet zich vervolgens behandelen door Van Toorn, die erom bekend staat geblesseerde sporters snel weer fit te krijgen.

Robben herstelde inderdaad voorspoedig en kwam tijdens het WK nog vijf wedstrijden in actie, waaronder de finale.

”Zondag sms’te Arjen me dat hij fit was en geen pijn voelde. Waarom komt deze blessure dan ineens vandaan?”

”Ik kan me niet voorstellen dat hij een nieuwe blessure heeft, dit is de scheur die er al zat. Littekenweefsel blijf je ook gewoon zien. Hij kan hier gewoon mee voetballen”, aldus Van Toorn.

De ervaren fysiotherapeut wees nog maar eens op het optreden van Robben in Zuid-Afrika. ”Hij heeft in de WK-finale 120 minuten gespeeld, op het allerhoogste niveau. Met een beetje geluk had hij zelfs gescoord. Arjen was gewoon fit in Zuid-Afrika.”

”Daarna heeft hij een beetje feestgevierd en is hij op vakantie gegaan. Daar kan je toch geen nieuwe blessure bij oplopen? Als je een spierscheuring van vijf centimeter oploopt, doe je bovendien niet zoveel meer en Arjen sms’te mij juist dat hij geen pijn voelde.”

Volgens Van Toorn heeft Bayern München tijdens de revalidatie van Robben geen contact met hem opgenomen. Ook de KNVB zou geen overleg meer gehad hebben met de Rotterdammer nadat Robben zich in Zuid-Afrika had gemeld.

De Beierse club noemde dinsdag de manier waarop Van Toorn en de KNVB voor en tijdens het WK met Robben zijn omgegaan ‘onverantwoord’.

”Wederom moet een club de rekening betalen voor een nationaal elftal. En dan ook nog eens door een verkeerd gestelde diagnose”, meende Bayern-voorzitter Karl Heinz Rummenigge.

Bayern-trainer Louis van Gaal liet maandag, nog voor de kwetsuur van Robben aan het licht kwam, weten het zeer onwaarschijnlijk te achten dat Robben in de toekomst nog door Van Toorn behandeld zou worden.

Volgens de oefenmeester zijn diens behandelmethoden ‘op de lange termijn niet de beste oplossing’.

Share.

Laat een reactie achter