Van Praag vreest Wilders bij WK-plannen

0

KNVB-voorzitter Van Praag heeft zijn zorg uitgesproken over een eventuele opkomst van de PVV in de komende jaren. Hij vreest dat de kandidatuur van Nederland en België voor het WK-2018 imagoschade zou lijden wanneer Wilders aan de macht komt.

Michael van Praag deed deze uitspraak bij een presentatie van de KNVB en de KBVB in Eindhoven voor de plannen om het mondiale voetbaltoernooi naar de Lage Landen te halen. Van Praag was zeer expliciet in zijn mening en noemde een eventuele opkomst van de Partij voor de Vrijheid en Wilders een gevaar voor de kandidatuur. ‘Als iemand als Wilders aan de macht komt, maak je niet meteen als land de indruk dat je gastvrij voor de hele wereldbevolking.’

 

Het is de vraag of Van Praags uitspraak – los van de politieke lading – wel terecht is omdat slechts twaalf mensen zullen stemmen over de vraag welk land een WK krijgt. Daarbij hebben de meest monsterlijke dictaturen ook WK’s of Olympische Spelen gekregen van bobo’s in het verleden, tot aan de Zomerspelen van vorig jaar aan toe.

Share.

Laat een reactie achter