Van Persie nog twee weken aan de kant

0

Arsenal heeft Robin van Persie deze week weer verwelkomd op het trainingsveld. Manager Arsène Wenger maakte donderdag bekend dat de Nederlandse aanvaller inmiddels terug is in Engeland voor het laatste deel van zijn revalidatie.

Van Persie liep in november tijdens de oefenwedstrijd van het Nederlands elftal tegen Italië een zware enkelblessure op. Hij werkte de afgelopen maanden in Nederland aan zijn herstel.

Wenger verwacht dat Van Persie over ,,twee tot drie weken” wedstrijdfit is. ,,Maar verwacht geen wonderen van een jongen die zo’n lange tijd aan de kant heeft gestaan”, zo waarschuwde de Fransman voor al te hoge verwachtingen. ,,Over twee weken kan hij weer voetballen, maar dan is hij nog niet meteen in vorm. Je moet namelijk een aantal wedstrijden spelen om weer op het oude niveau te komen. We zijn blij dat Robin terug is, fysiek is hij in goede conditie.”

De aanvaller hoopt in de laatste weken van het seizoen nog wat wedstrijden bij Arsenal te kunnen spelen, om daarna met het Nederlands elftal te vlammen op het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika.

Share.

Laat een reactie achter