Van Persie met de dag sterker

0

Bij de terugkeer van Robin van Persie waren er nog twijfels over zijn fitheid door de zware enkelblessure die hem afgelopen seizoen vijf maanden aan de kant hield.

Een week voor de start van het WK heeft de aanvaller bij het Nederlands elftal aangetoond dat hij klaar is voor het toernooi in Zuid-Afrika. Van Persie is dan ook tevreden over de voorbereiding van Oranje.

”Het is tot nu toe erg goed gegaan. Je zag dat het niveau steeds hoger werd”, aldus de speler van Arsenal. De nummer 9 van Oranje was al drie keer trefzeker in de twee oefeninterlands tegen Mexico en Ghana.

”Ik ga met sprongen vooruit. Het gaat de goede kant op. Soms vind ik de tweede helft zwaar, maar ook dan kan ik nog de belangrijke sprintjes trekken.”

De selectie meldde zich vrijdagmiddag weer bij bondscoach Bert van Marwijk na een rustperiode van twee dagen. Van Persie heeft even geen bal aangeraakt:

”Ik was vooral met de kinderen. Door rust te nemen kon ik ook precies de reactie van mijn lichaam zien op een hele wedstrijd.” Die reactie bleek mee te vallen, al verklaarde hij wel een beetje last te hebben van stijve hamstrings: ”Maar dat zijn lekkere pijntjes.”

Van Persie heeft woensdag en donderdag ook weinig oefenduels bekeken van de andere WK-deelnemers. Hij heeft duidelijk wel een aantal favorieten voor de eindzege. ”Spanje heeft een fantastisch team. Bij Engeland moet Rooney fit zijn, hij is echt de man daar. Met Duitsland moet je altijd rekening houden en met Argentinië en Brazilië natuurlijk ook.”

De speler van Arsenal verwacht ook een verrassing. ”Dat zie je op elk WK. Bij het vorige EK kwam Turkije ook ineens in de halve finales. Daar hield niemand rekening mee. Zoiets ga je nu ook weer krijgen.” Over de kansen van Nederland liet Van Persie zich niet uit, maar hij ziet het WK met vertrouwen tegemoet: ”We hebben veel kwaliteiten en zijn goed voorbereid.”

Zaterdag speelt Oranje de laatste wedstrijd voordat het diezelfde dag vertrekt naar Zuid-Afrika. In de Amsterdam Arena is Hongarije van bondscoach Erwin Koeman de tegenstander.

Schrijf je hier in en neem ook deel aan de beste pool van Nederland. Reeds meer dan 22.000 mensen gingen je voor.

Share.

Laat een reactie achter