Van Persie de nieuwe nummer 10 van Oranje?

0

Robin van Persie blinkt bij Arsenal bijna wekelijks uit als diepste spits, bij het Nederlands elftal moet de 26-jarige Rotterdammer het doen met een plek aan de zijkant.

Bondscoach Bert van Marwijk gaf vrijdag in Zeist aan dat hij echter niet blind is voor de nieuwe positie van Van Persie. ,,Ik heb daar met Robin ook al over gesproken, het gaat er om wat het beste is voor het elftal. Het zou zomaar kunnen dat hij ook bij Oranje in de spits komt te staan”, aldus Van Marwijk.

De bondscoach haastte zich daarbij te zeggen dat hij nog geen beslissing heeft genomen over de positie waar Van Persie in zijn ogen moet spelen. ,,Robin is in mijn ogen geen diepe spits die met zijn rug tegen twee sterke verdedigers aan kan staan. Hij moet met zijn gezicht naar het doel voetballen. Van de zijkant heb je veel meer overzicht, Robin functioneert ook heel goed vanaf rechts. Hij heeft oog voor de steekpass, hij heeft daar de ruimte om naar binnen te komen en zelf te scoren. Dit is daarom een hele interessante situatie. Feit blijft dat Robin bij Arsenal al een hele tijd in de spits speelt en dus denken wij daar ook over na.”

Datzelfde geldt volgens Van Marwijk voor Ibrahim Afellay, van nature een spelmaker die het bij PSV momenteel echter ook goed doet als controlerende middenvelder. ,,Daar denken wij dus ook over na”, aldus de bondscoach.

Share.

Laat een reactie achter