Van Oosteen langer bij de KNVB

0

Bert van Oostveen blijft aan bij de KNVB. De directeur heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract, dat hem tot 1 januari 2019 bij de Nederlandse voetbalbond houdt.

Dat meldt de KNVB dinsdag. De Raad van de Commissarissen laat weten veel vertrouwen te hebben in Van Oostveen, die in 2010 het stokje overnam van Henk Kesler. "Onder zijn leiding wordt bijvoorbeeld eindelijk de voetbalpiramide hersteld waardoor er van een natuurlijke doorstroming tussen amateur- en profvoetbal sprake zal zijn, komen er met EK 2017 en EK 2020 twee prachtige toernooien naar Nederland, wordt er hard gewerkt aan een innovatieve voetbal campus die in 2016 de deuren moet openen en zijn de financiën van het betaald voetbal structureel positief", aldus voorzitter Johan Lokhorst.
Het verlengen van de samenwerking is desalniettemin opvallend te noemen, zeker gezien de kritiek die Van Oostveen kreeg nadat Oranje het EK in Frankrijk misliep. Het was namelijk de KNVB-directeur die hoogstpersoonlijk Guus Hiddink en Danny Blind naar voren schoof als bondscoach en beide keren leverde dat niet het gewenste resultaat op. "Als RvC maken wij een rationele keuze en dan is onze overtuiging dat Van Oostveen de juiste man op de juiste plek is", meent Lokhorst.
Share.

Laat een reactie achter