Van Nistelrooy teleurgesteld

0

Ruud van Nistelrooij voelde al enigszins aankomen dat bondscoach Bert van Marwijk hem niet zou meenemen naar het WK in Zuid-Afrika.

”Uiteindelijk is de teleurstelling groot na het telefoontje dat ik gisteravond kreeg”, reageert Van Nistelrooij tegenover de NOS. ”Ik heb al vaker contact met de bondscoach gehad en vooral vorige week kreeg ik de indruk dat de kans relatief klein zou zijn.”

”De aanvallers waarmee hij de laatste jaren heeft gewerkt, die heeft hij bij elkaar”, doelde de spits van Hamburger SV op het feit dat alle Oranje-aanvallers fit lijken te zijn. ”Daar houdt hij aan vast en dat heeft een beetje in mijn nadeel gewerkt.”

Dat betekent niet dat Van Nistelrooij het eens is met de keuze. ”Ik heb hem geprobeerd met mijn prestaties te overtuigen, zijn uiteindelijke keuze is ook daarop gebaseerd. Ik had daar andere gedachten over.”

”Ik vond dat er wel aanknopingspunten waren om mij erbij te nemen. Dat heb ik ook aangegeven. Ik had het gevoel dat het steeds beter ging, dat ik beter in vorm kwam en het seizoen goed ben afgesloten.”

Na het EK van 2008 bedankte Van Nistelrooij voor Oranje. Hij stapte afgelopen winter echter speciaal van Real Madrid naar HSV over om weer in beeld te komen bij Van Marwijk.

Op de vraag of hij inderdaad nog onvoldoende terug is op zijn oude niveau, antwoordde Van Nistelrooij: ”Ik denk dat de bondscoach moet kijken naar hoe ik er nu voor sta en of ik vergeleken met de andere spelers een toegevoegde waarde ben. Ik denk van wel, hij denkt helaas van niet.”

”Ik ben nu drie maanden aan het spelen na er lange tijd uit te zijn geweest. Het is heel goed gegaan, boven verwachting. Nu is het helaas zo dat het WK misschien iets te vroeg komt. Je verandert van speler in supporter. Ik hoop dat het een hele succesvolle gebeurtenis zal worden, dat heb ik ook de bondscoach gezegd.”

Alhoewel Van Nistelrooij nog niet definitief een punt achter zijn interlandcarrière wil zetten, beseft de 33-jarige aanvaller dat een terugkeer in Oranje nagenoeg uitgesloten is.

De aanvaller van Hamburger SV zei dat hij nu niet meer rekent op een terugkeer in Oranje. Dat betekent dat Van Nistelrooij in de kwartfinale van het EK tegen Rusland zijn laatste interland heeft gespeeld.

”Ik denk wel dat het er op lijkt. In juli word ik 34 jaar. Ik heb niet gezegd dat ik niet meer beschikbaar ben, maar denk wel dat dit het einde zou kunnen zijn. Dat bepaalt de desbetreffende bondscoach. Ik zet er nu zelf geen punt achter, maar het heeft er wel alle schijn van.”

Share.

Laat een reactie achter