Van Marwijk wikt en weegt over toekomst

0

Bondscoach Bert van Marwijk van het Nederlands elftal neemt ruim voor het wereldkampioenschap voetbal volgend jaar zomer in Zuid-Afrika een besluit over zijn toekomst. Dat zei Van Marwijk donderdag op de website OnsOranje.nl van de voetbalbond KNVB.

De bondscoach verwacht in het voorjaar een beslissing te nemen. De 57-jarige coach volgde na het Europees kampioenschap van 2008 Marco van Basten op als bondscoach van Oranje. Het Nederlands elftal kwalificeerde zich onder leiding van Van Marwijk zonder puntverlies voor het WK in Zuid-Afrika. De voormalige trainer van onder meer Borussia Dortmund en Feyenoord wil een besluit over zijn toekomst niet uitstellen tot na het WK.

,,Als je dan niet doorgaat, zadel je de KNVB met een probleem op en eigenlijk jezelf ook. Alle clubs zijn dan al bezet en voor de KNVB zou het heel moeilijk zijn om een geschikte opvolger te vinden, dus die beslissing zal wel wat eerder vallen”, aldus Van Marwijk.

De bondscoach gaat begin volgend jaar serieus nadenken over zijn toekomst. ,,Ik ben daar nu nog helemaal niet uit, ik concentreer me volledig op het WK.”

Share.

Laat een reactie achter