Van Marwijk wacht op belletje

0

Bondscoach Bert van Marwijk wacht met spanning op een telefoontje van Ruud van Nistelrooij. Na zijn afscheid in 2008 heeft de speler van het Duitse HSV aangegeven terug te willen in het Nederlands elftal.

Van Marwijk zegt op de website van de KNVB dat Van Nistelrooij zelf de eerste stap moet zetten als hij terug wil naar Oranje.

,,Hij heeft zich bij mij afgemeld’, aldus Van Marwijk. ,,Dus hij weet ook dat het zo werkt dat hij zich dan ook weer moet aanmelden. Maar daarvan heeft hij nu al gezegd dat hij dat doet. Ik zie veel wedstrijden. Ik volg alle spelers, in binnen- en buitenland, zoveel mogelijk live. Ook HSV zie ik veel. En dat betekent dat ik dan hem ook zie. Ik ga hem bekijken.”

Door de overstap van Van Nistelrooij van Real Madrid naar het Duitse HSV wordt het volgens Van Marwijk allemaal wel wat serieuzer. ,,Want een van de redenen om weg te gaan uit Madrid – misschien wel de hoofdreden, dat zou je hem moeten vragen – is om toch aan spelen toe te komen. Hij zegt nu zelf ook openlijk: ook eventueel voor het WK.”

Van Marwijk laat het initiatief bij de aanvaller. ,,Hij is heel verstandig. Want hij zegt: ik zal pas de bondscoach weer bellen op het moment dat ik echt voel dat ik fit ben en sterk ben en in vorm ben. Van Nistelrooij is iemand die heel veel zelfkennis heeft en die het wereldje ook kent. Ik wacht het met spanning af.”

Share.

Laat een reactie achter