Van Marwijk toont begrip voor spelers Real

0

Bondscoach Bert van Marwijk is niet van plan Klaas-Jan Huntelaar, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder en Arjen Robben uit Oranje te weren nu zij bij hun huidige werkgever niet op veel speeltijd hoeven te rekenen.

Van Marwijk onderkent de netelige situatie van de internationals en betreurt het dat zij in de voorbereiding nauwelijks aan spelen toekwamen. "Maar om deze spelers meteen niet te selecteren, gaat te ver", verklaart de bondscoach in de Sportweek van deze week. 
 
Doorgaans is het gebruikelijk dat spelers die niet regelmatig spelen, ook niet voor Oranje uitkomen. Zo is de clubloze Henk Timmer niet geselecteerd voor de vriendschappelijke interland tegen Engeland.

Toch is Van Marwijk van mening dat het met de Nederlanders in Madrileense dienst niet zo’n vaart zal lopen. "Ik heb altijd gezegd dat je niet makkelijk in Oranje komt, maar als je er eenmaal in zit, heb je krediet."

De bondscoach benadrukt dat de spelers zelf niet zo veel aan hun huidige situatie kunnen doen. "Ik heb een goed gevoel bij deze groep, we hebben een vlekkeloze WK-kwalificatie achter de rug, we zijn op de goede weg. Ik laat ze niet vallen."

De ontstane situatie moet echter niet te lang gaan duren. "Voor eind augustus moet er een oplossing komen, anders komen ze in de problemen. Maar ik bemoei me niet met de keuzes van een speler."

In het interview geeft Van Marwijk verder aan het te betreuren dat Huntelaar er voor koos niet naar Vfb Stuttgart te gaan. "De Bundesliga is een fatsoenlijke competitie en Stuttgart is niet zomaar een club."

"Nu is het afwachten waar Huntelaar en Van der Vaart terechtkomen. In een pre-WK-seizoen is het van belang dat ze op een zo hoog mogelijk niveau blijven spelen."

 

bron: sportweek/nu

Share.

Laat een reactie achter