Van Marwijk: ‘Oranje moet constanter worden’

0

Bondscoach Bert van Marwijk vindt dat het Nederlands elftal op het komende wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika constanter moet presteren dan op voorgaande titeltoernooien.

Dat zei hij dinsdag tegen verslaggevers bij een workshop voor bondscoaches in Sun City. ,,Tijdens het laatste EK wonnen we van Italië en Frankrijk en daarom vierde iedereen in Nederland feest. Vervolgens verloren we in de kwartfinales echter van Rusland en konden we naar huis”, aldus Van Marwijk. ,,Aan dat gebrek aan constantheid moeten we werken. Ik denk dat het een mentaal probleem is. Het is in ieder geval heel moeilijk te verklaren. Ik heb de afgelopen anderhalf jaar geprobeerd om de spelers meer zelfvertrouwen te geven. Maar dat is een proces.”

Van Marwijk beaamde in Zuid-Afrika dat hij bij Oranje wat minder te kiezen heeft dan zijn collega’s bij andere toplanden. ,,We hebben niet hetzelfde potentieel als Duitsland, Brazilië, Engeland of Italië. Daarom is het voor ons van essentieel belang dat onze topspelers in vorm zijn. Als dat het geval is, kunnen we van iedere tegenstander winnen. Nu moeten we leren een hele periode constant te presteren.”

Share.

Laat een reactie achter