Van Marwijk heeft zijn selectie rond

0

Bondscoach Bert van Marwijk verklapte na de oefenzege op Mexico (2-1) dat hij zijn WK-selectie rond heeft.

”Ik ga dit eerst die jongens vertellen. Jullie horen dat donderdag om 17.00 uur”, zei hij tegen de verzamelde Nederlandse pers in het Duitse Freiburg. De keuzeheer brengt donderdag aan vier spelers slecht nieuws.

Het moet wel heel raar lopen als Ron Vlaar niet naast een ticket voor de mondiale eindronde grijpt. Van Marwijk moet waarschijnlijk verder een keuze maken tussen Edson Braafheid en Vurnon Anita.

 

Van de middenvelders zal vooral Orlando Engelaar het oordeel van de bondscoach vrezen. Ryan Babel is weer fit en heeft daardoor misschien wel weer betere papieren dan Jeremain Lens.

Van Marwijk ging aanvankelijk met dertig spelers op trainingskamp. Voor vertrek naar Oostenrijk stelde hij al Wout Brama, David Mendes da Silva en Otman Bakkal teleur.

Over het optreden tegen Mexico was Van Marwijk redelijk tevreden. ”We begonnen erg goed en kregen wel zeven of acht goede kansen. Dan moet je eigenlijk vaker dan tweemaal scoren”, doelde hij op beide treffers van Robin van Persie.

”Na rust werd het steeds slechter. Dat kwam door het natte veld, maar het leek ook wel of sommige spelers moe waren. Dat kan, want we hebben de afgelopen week hard getraind.”

Ibrahim Afellay had samen met Van Persie en Rafael van der Vaart een groot aandeel in het sterke optreden van Oranje in het eerste bedrijf. ”Afellay is de hele week al goed bezig”, erkende Van Marwijk. ”Maar hij was ook zo’n speler die het na rust moeilijk kreeg.”

Share.

Laat een reactie achter