Van Marwijk duidelijk niet tevreden

0

Bondscoach Bert van Marwijk was duidelijk in zijn reactie na afloop van Nederland – Paraguay. ”Het was niet goed. Dat zie ik ook wel.” Voor de derde achtereenvolgende keer speelde Oranje 0-0.

Tegen Australië, tegen Italië, tegen Paraguay. Drie keer betrof het een oefenduel. Van Marwijk: ”Wij hebben de spelers die een duel kunnen beslissen wel in huis. Alleen zijn ze momenteel geblesseerd.”

Van paniek bij de bondscoach is derhalve geen sprake. ”In dit soort wedstrijden zijn we wel stabiel genoeg om achterin niks weg te geven. Ook nu had ik geen moment het gevoel dat we zouden verliezen. Alleen zijn we te weinig gevaarlijk geweest. Maar dat komt wel weer.”

”Maar over het algemeen viel het niet mee”, vervolgde de trainer. ”Toch heb ik me niet aan de spelers geërgerd. De wil was er wel. Ik vond de ontmoeting vergelijkbaar als afgelopen zaterdag tegen Italië. We waren niet dreigend. Wel hadden we deze keer aanmerkelijk meer balbezit. Alleen hebben we daar te weinig mee gedaan.”

Van Marwijk zei dat hij in dit duel graag Ibrahim Afellay aan het werk wilde zien. De PSV’er is bezig aan een sterk seizoen. Daarom stond Dirk Kuijt in de spits en zat Klaas-Jan Huntelaar op de bank. ”Ik vond dat Afellay goed speelde. Bewust trok hij veel weg van de rechterflank. Dat was de afspraak.”

Terugblikkend op een ongeslagen 2009 zei de bondscoach kort en krachtig. ”We hebben ons gekwalificeerd. Daar ging het om. Het is niet zo gemakkelijk als iedereen denkt. Zie wat Guus Hiddink vanavond met Rusland overkomt. Die ligt eruit.”

Over zijn selectie straks voor het WK wilde hij weinig kwijt. ”De groep staat nog niet vast. Nu sluipt er af en toe ook weer eentje bij.”

Op de namen van Edwin van der Sar, Ruud van Nistelrooij en Clarence Seedorf ging hij niet in. ”Twee zijn maar net hersteld van een blessure. Het speelt nu niet.”

Share.

Laat een reactie achter