Van Gaal kiest toch voor 5-3-2

0

Louis van Gaal lijkt op het WK te kiezen voor de nieuwe 5-3-2-formatie. Dit blijkt uit de tweede trainingsdag van Oranje in het Portugese Lagos. Tijdens de partijspelen koos de oefenmeester voor het nieuwe systeem.

Met betere weersomstandigheden dan tijdens de eerste dag in Portugal trainde Oranje gisteren (woensdag) één maal achter gesloten deuren. Helemaal gesloten was het echter niet, aangezien men van buitenaf het een en ander kon meekrijgen van hetgeen er gebeurde. Zo was te zien dat Van Gaal in het partijspel enkele mutaties aanbracht ten opzichte van de oefeninterland tegen Ecuador (1-1).

 

In vergelijking met de vriendschappelijke wedstrijd tegen Ecuador stond Jeremain Lens naast Robin van Persie in de voorhoede geposteerd, wat ten koste ging van Memphis Depay. Georginio Wijnaldum moest plaatsmaken voor Wesley Sneijder en Nigel de Jong en Ron Vlaar speelden ten faveure van Jordy Clasie en Joël Veltman. Van Gaal liet Patrick van Aanholt als linksback spelen, terwijl Paul Verhaegh de geblesseerde Daryl Janmaat verving.

Share.

Laat een reactie achter