Van der Wiel grote afwezige op het WK

0

Gregory van der Wiel zal komende zomer niet in actie komen voor Oranje op het WK in Brazilië. De rechtsback van Paris Saint-Germain zit niet in de voorselectie van het Nederlands elftal, dat dinsdag bekend gemaakt werd.

Naast Gregory van der Wiel is ook John Heitinga één van de meest opvallende afwezigen komende zomer. Van Gaal doet ook geen oproep op doelman Kenneth Vermeer, die ondanks zijn extra speeltijd bij Ajax niet heeft kunnen overtuigen tijdens de trainingsstage van Oranje afgelopen week in Hoenderloo.

 

Ook Davy Klaassen, Luc Castaignos, Marco van Ginkel en Luciano Narsingh behoren tot de afvallers bij het Nederlands elftal. Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart horen daarentegen wel bij de voorlopige selectie van 30 man.

 

Voor de bondscoach waren het de afgelopen dagen moeilijke keuzes om te maken. "Het is altijd lastig keuzes te maken. Te meer omdat alle spelers zich op zo’n geweldig positieve wijze hebben ingezet. Maar we hebben de keuze weloverwogen gemaakt."

 

"Hoewel de boodschap voor de afvallers vervelend was, waren het goede gesprekken. Ik heb de indruk dat ze er zeer professioneel mee omgaan. Het is nu aan de voorlopige selectie mij ervan te overtuigen dat ze tot de laatste 23 behoren." 

Share.

Laat een reactie achter