Van Bommel waarschuwt voor te veel optimisme

0

Volgens Mark van Bommel is het allesbehalve vanzelfsprekend dat Oranje op het WK in Zuid-Afrika de eerste ronde doorkomt. ,,Ik vind bepaald niet dat we in een gemakkelijke groep zitten. We zullen gewoon goed moeten zijn om verder te komen.”

De aanvoerder van Bayern München sprak daarmee de verhalen tegen dat Nederland de grote favoriet is. ,,We hebben dit seizoen al eens van Japan gewonnen, maar we hadden ook zomaar kunnen verliezen. Denemarken heeft heel gemakkelijk de kwalificatie overleefd. Dat zegt wel iets. Kameroen is gewoon heel lastig om te verslaan.”

Vragen wat hij zelf van Nederland verwacht, omzeilde de middenvelder. ,,Ik hoor voortdurend dat Brazilië, Argentinië en Spanje de beste landen zijn. Laten we dat verhaal voorlopig maar overeind houden. Ik vind dat wel goed zo.”

Oranje boekte in de voorbereiding drie gemakkelijke overwinningen, tegen Mexico, Ghana en Hongarije. Van Bommel: ,,Voor de rust in het team is dat goed. Het is altijd prettig dat je een paar goede wedstrijden in de benen hebt. Een garantie voor goede resultaten op het WK is het echter niet.”

Share.

Laat een reactie achter