Uruguay wint de Copa America

0

Uruguay is de nieuwe kampioen van Zuid-Amerika. De ploeg van Suarez en Diego Forlan won in de finale van Paraguay met maar leifst 3-0.

Opnieuw was er een hoofdrol weggelegd voor Luis Suarez. De oud-Ajax voetballer scoorde vroeg in de wedstrijd, zoals hij dat bij de voorgaande wedstrijden ook al deed. Hierdoor ging zijn ploeg nog beter spelen, wat leidde tot een volgend doelpunt: Arevalo Rios onderschepte de bal op het middenveld, waarna hij de andere spits Diego Forlan vond, die op zijn beurt uithaalde en keeper Villar kansloos liet.

Na rust probeerde Paraguay nog wat terug te doen en kwam ook tot kansen, maar de doelpunten bleven uit. Haedo Valdez was dichtbij een aansluitingstreffen, maar hij vond de lat. Het laatste half uur kreeg de ploeg geen kansen meer en was het Uruguay die domineerde. Met het inbrengen van Sebastian Eguren speelde Urguay de laatste tien minuten toch nog aanvallend voetbal, wat resulteerde in een doelpunt: Een mooi opgezette aanval kwam via Suarez in de voeten van Forlan, die zijn tweede van de wedstrijd kon maken.

Een hoofdrol van Suarez dus in deze finale. Maar als het aan de leiding van het toernooi ligt was hij ook de beste voetballer. De Liverpool-speler kreeg dan ook de prijs voor de beste spelers en zijn team kreeg ook nog eens de prijs voor de meest sportieve ploeg. Luis geeft zijn visitekaartje weer af en laat zien echt bij de top te horen.

Door: Floris Gouw – VoetbalOnline