Uruguay veert op in Quito, Suarez scoort

0

Uruguay maakt nog altijd een goede kans om zich rechtstreeks te plaatsen voor het WK. De ploeg van Luis Suarez kan woensdag ten koste van aartsrivaal Argentinië te vierde WK-plek in Zuid Amerika pakken in een onderling duel.

In Quito haalde Uruguay onverwacht sterk uit met een 2-1-zege, die net als de zege van Argentinië diep in de blessuretijd tot stand kwam. Luis Suarez was een van de animatoren op het veld en bezorgde een dure gelijkmaker in de 69e minuut, nadat twee minuten eerder Manchester United-spits Valencia Ecuador, met Edison Mendez in de basis, in het paradijs leek te hebben geschoten. Ecuador, dat aan de laatste twee WK’s verdienstelijk deelnam met zege op o.a. Kroatië en Polen, kon echter niet meer op voorsprong komen.

In de 94e minuut gebeurde het onwaarschijnlijke toen Uruguay een penalty kreeg, die door Forlan in het plotseling muisstil geworden Quito wist te benutten. Door dit resultaat staat Uruguay op de vijfde plaats met een achterstand van een punt op Argentinië, dat woensdag naar Montevideo komt. Uruguay nam in 2002 nog deel aan het WK.

Paraguay ontnam Venezuela alle illusies om zich nog in de kwalificatiestrijd te werpen door met 2-1 te winnen in Caracas. Cabanas en Cardozo scoorden voor de al geplaatste ploeg, terwijl in de slotfase Rondon de eer van de thuisploeg redde.