Uiteindelijk won Nederland-België één stem

0

De stemming voor het WK-2018 heeft maar twee ronden geduurd. Rusland was bij de stemming al in tweede sessie zeker van een meerderheid van twaalf stemmen. Het Nederland-België-bid overleefde wel de eerste ronde. Daarin werd Engeland gewipt.

Het is een kleine troost, maar Nederland-België kreeg dus niet zoals gehoopt werd de stemmen van Engeland in de tweede ronde. Het gedroomde scenario dat na overleving van de eerste ronde werd geen realiteit. Want na de eerste ronde smolt de liefde van de bobo’s voor de ploeg van Gullit & Pfaff.

 

De eerste stemronde kende een verrassende uitslag: Engeland pakte maar twee stemmen, Nederland-België 4, Spanje-Portugal 7 en Rusland 9.

De tweede stemronde was al doorslaggevend: Rusland kreeg 13 stemmen. Nederland-België maar twee en Spanje-Portugal weer 7. In feite in Nederland-België dus in tweede ronde twee stemmen verloren…. Het droomscenario werd dus een nachtmerriescenario. Eigenlijk heeft de lobby maar een stem opgeleverd, want een stem komt de Belg D’Hooge. Die ander is de enige die dus is overtuigd na de miljoenenverslindende campagne.

 

Qatar versloeg de Verenigde Staten in een noodzakelijke derde ronde. Qatar kreeg in de eerste ronde elf stemmen, in de tweede ronde tien stemmen en in de derde ronde weer elf stemmen. In de vierde ronde pakte Qatar 14 stemmen, tegen de VS 8.

Share.

Laat een reactie achter