UEFA wil geen doellijntechnologie in de CL

0

Volgens UEFA-Baas Michel Platini is het invoeren van doellijntechnologie in de Champions League te duur om te realiseren. Ondanks de vele miljoenen die al gepompt worden in het prestigieuze toernooi, wil de Fransman niet denken aan het nieuwe systeem.

"Ik besteed het geld liever aan talentenontwikkeling en infrastructuur dan aan doellijntechnologie", zegt hij tegen de BBC. "Dat systeem kost ongeveer 54 miljoen euro per vijf jaar. Dus dat lijkt me een beetje duur voor foutjes die eens per veertig jaar worden gemaakt," aldus Platini.

 

In de Champions en Europa League wordt gebruikgemaakt van de zogeheten vijfde en zesde officials, op de achterlijn. Zij moeten constateren of een bal al dan niet de doellijn is gepasseerd. Platini is tevreden over die oplossing. "Er zijn nog amper fouten gemaakt en de scheidsrechters zien vrijwel alles wat er op het veld gebeurt.

 

De wereldvoetbalbond FIFA ging dit jaar wél overstag en heeft besloten om op het WK van 2014 de doellijntechnologie voor het eerst in de geschiedenis te gaan gebruiken.

Share.

Laat een reactie achter