Twee penalty’s bezorgen Rusland de winst

0

Rusland heeft zaterdag in groep 4 van de Wk-kwalificatie het nietige Liechtenstein met 3-0 verslagen. De ploeg van trainer Guus Hiddink won mede door twee benutte penalty’s van Roman Pavlyuchenko.

Vasili Berezoetski zette de Russische voetballers in de zeventiende minuut op voorsprong alvorens de spits van Tottenham Hotspur nog voor rust twee keer succesvol was vanaf elf meter.

Finland versloeg in dezelfde poule Azerbeidzjan met 2-1. In Lankaran kwam de thuisploeg vlak na rust via Elvin Mammadov op voorsprong. Markus Heikkinen bracht de Finnen op gelijke hoogte. Het slotakkoord was voor oud-Ajacied Petri Pasanen die vijf minuten voor het einde het winnende doelpunt maakte. Door de winst maakt de ploeg van Jari Litmanen nog steeds kans op deelname aan het WK 2010 in Zuid-Afrika.

De Russen blijven op de tweede plaats staan in groep 4 met 18 punten uit 7 wedstrijden. Duitsland gaat met een punt meer aan de leiding. Finland staat derde met 13 punten