Tsjechië gooit Polen uit het EK

0

Tsjechië heeft door een overwinning op Polen gisteravond een plek in de kwartfinale afgedwongen. De ploeg wist met 1-0 te winnen van het thuisland, waardoor Tsjechië met zes punten bovenaan in poule A eindigt.

Opnieuw waren de omstandigheden voor een topwedstrijd niet goed. Middenin de stromende regen en bliksem moesten de Polen proberen om een plek in de kwartfinale te verkrijgen, ten koste van Tsjechië. Polen begon sterk aan de wedstrijd, met kansen in de eerste minuten voor Robert Lewandowski, Jakub Blaszczykowski en Sebastain Boenisch, maar het thuisland kwam maar niet tot scoren.

Daar tegenover moest PSV-doelman Tyton een aantal keer goed optreden tegen de aanvallers van Tsjechië. Met kansen van onder andere Jaroslav Plasil en Vaclav Pilar kon Tyton opnieuw uitblinken met goede reddingen en reflexen. Pas in de 72e minuut werd de score geopend. Een fout in de defensie van Polen deed de das om van alle supporters van het thuisland. Petr Jiracek schoot zijn ploeg naar de kwartfinales, waar het uiteindelijk tegen de nummer twee uit poule B zal gaan spelen.

Griekenland eindigde op de eerste plaats, doordat zij met 1-0 wisten te winnen van de Russen van Dick Advcoaat. Zij zullen in de kwartfinale aantreden tegen de nummer één uit Poule B.