Torres en Mata zeker van EK deelname

0

Fernando Torres en Juan Mata zijn zeker van deelname aan het EK van komende zomer. Dat zei bondscoach Vicente Del Bosque tegenover de Spaanse media. De oefenmeester maakt waarschijnlijk zondag zijn definitieve selectie bekend.

Beide spelers sluiten vrijdag aan bij de selectie van Spanje. Zij keren terug van de gewonnen Champions League finale met Chelsea, dat won van Bayern München na strafschoppen. De uitspraak van Del Bosque is verrassend te noemen, gezien de concurrentie in de aanvalslinie bij Spanje.

 

De keuze voor Fernando Torres is misschien wel de meest opmerkelijke van de twee. Torres kende een wat ongelukkig seizoen, maar herstelde zich de laatste weken goed onder de nieuwe trainer Roberto di Matteo. Torres moet vaak genoegen nemen met een plek op de bank, waarover de speler dan ook geklaagd heeft bij zijn club. Of hij volgend seizoen nog bij Chelsea speelt, is nog niet bekend. Voor de Spanjaard zal komende zomer dan ook een perfect moment zijn om zichzelf opnieuw in de kijker te spelen bij de Europese topclubs.

 

De keuze van Del Bosque om Juan Mata mee te nemen naar Polen en Oekraïne is wat minder verrassend. Mata kende een goed seizoen bij Chelsea. De speler heeft veel kwaliteit in huis en kan mee op het niveau van de andere Spaanse grote middenvelders. Onder andere in de Champions League was Mata meerdere malen belangrijk voor zijn ploeg. Begrijpelijk dus dat Del Bosque voor Mata gekozen heeft.

 

 

Door: Floris Gouw – VoetbalOnline – EK.nl

Share.

Laat een reactie achter