Top 10 beste voetballers 2014

0

De top 10 beste voetballers van 2014 zijn bekend! VoetbalOnline heeft een lijst van 10 beste voetballers gemaakt, met onder andere Arjen Robben in de top 3!

10. Marco Reus

Marco Reus wordt gezien als één van de meest complete aanvallende middenvelders ter wereld. Als spits of als nummer 10 heeft hij uitzonderlijke statistieken laten zien dit jaar, als het gaat om het aantal doelpunten en assists per wedstrijd. Helaas kon Reus niet deelnemen aan het WK van afgelopen zomer, waardoor we hem op dat gebied geen goede beooredeling kunnen geven. We verwachten dat deze ster volgend jaar zeker een aantal plekken zal stijgen. 

 

9. Philipp Lahm

Lahm is één van de weinige actieve voetballers die alles in zijn carrière heeft gewonnen. Zo compleet als hij is in zijn prijzenkast, zo toont hij zich ook op het veld. Hij kan zowel als verdedigende middenvelder, voorstopper of vleugelverdediger uit de voeten, wat hem een nóg completere sterspeler maakt.  

 

8. Luis Suárez

Luis Suárez is zonder twijfel één van de beste voetballers ter wereld. Met zijn voetbalkwaliteiten heeft hij recht op een plaats in de top 4 van deze lijst, maar we kunnen niet ontkennen dat – door zijn discutabele incidenten – het begrip ‘complete voetballer’ niet helemaal op zijn plaats is. Daarnaast heeft zijn overstap van Liverpool naar Barcelona hem geen goed gedaan. Wellicht hadden we Suarez terug gezien op een hogere plaats als hij nog een seizoen op het mooie Anfield had gespeeld.

 

7. Ángel Di María

Hij is snel, behendig, technisch en bijzonder talentvol. We hebben het natuurlijk over Ángel Di María. Onbegrijpelijk dat Real Madrid hem deze zomer liet vertrekken naar Manchester United. In de finale van de Champions League dit jaar was hij het die de Koninklijken naar de overwinning schoot. Daarnaast was hij – samen met Lionel Messi – deze zomer dé uitblinker van het Argentijnse elftal op het WK van 2014.

 

6. Gareth Bale

Op plek één komt hij niet te staan, maar momenteel heeft deze Welshman het record van grootste transfer ooit in de voetbalgeschiedenis op zijn naam staan, namelijk om en nabij de 100 miljoen euro. Bale hoort zeker tot de beste voetballers van 2014, al is het alleen om zijn snelheid in combinatie met zijn geweldige traptechniek.

 

5. Neymar

Hij is pas 22 jaar, maar nu al één van de beste voetballers ter wereld. Voor Brazilië heeft hij er al 40 in liggen en behoort daarmee tot de top vijf topscorers aller tijden van het grootste voetballand ter wereld. Zijn overstap naar Barcelona heeft ons meer mogelijkheden gegeven om te kunnen genieten van de geweldige acties van dit toptalent.

 

4. Zlatan Ibrahimovic

”A World Cup without me is not worth watching”, zei Zlatan voorafgaand aan het WK van 2014. Een fantastische voetballer die we nooit zullen vergeten. Deze baltovenaar heeft doelpunten gemaakt die wij met FIFA nog niet kunnen realiseren. Bij het Franse PSG loopt hij qua doelpunten bijna één-op-één en met zijn taekwondo-achtige acties is hij een van de meest karakteristieke spelers ooit.  

 

3. Arjen Robben

Arjen Robben mag natuurlijk niet ontbreken in deze lijst met beste voetballers van 2014. Deze zomer was het genieten geblazen voor elke neutrale voetbalfan in de wereld. Met een snelheid van 37 km/u liet hij Sergio Ramos de achterkant van zijn noppen zien en zette hem neer als één of andere veteraan. Casillas leek een derderangs zaalkeepertje en heel Mexico praat nog wekelijks over de schwalbe van ‘onze’ sportman van het jaar: Arjen Robben, held van Oranje.

 

2. Lionel Messi

Wie praat over de beste voetballers ter wereld, spreekt natuurlijk over Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Gezien de prestaties van beide spelers in 2014, staat de Portugees bij ons op 1. Messi won al vier maal de Gouden Bal van de FIFA, iets wat nog geen enkele voetballer ooit gelukt is. Met zijn 27 jaar heeft hij een ongekende kwaliteit aan dribbels, passes, visie en behendigheid. 

 

1. Cristiano Ronaldo

Gekeken naar de geschiedenisboeken konden we geen speler vinden die zo compleet is als deze nummer 1. De perfecte voetballer, een superatleet.. een échte geweldenaar. Met twee Gouden Ballen op zak zijn er dit jaar maar weinig die twijfelen aan een derde individuele prijs voor deze Portugees. Of hij ooit nog terug zal keren naar Manchester United weten we niet. Één ding is zeker: we zullen nog jaren van deze wereldvoetballer genieten.

 

 

Door: Floris Gouw 

Share.

Laat een reactie achter