Team van het EK 2012

0

De poulefase is bijna voorbij en zo hebben bijna alle landen 3 wedstrijden gespeeld. Wie waren de beste elf van deze groepsronde? Wie hebben het beste spel laten zien? Bekijk hier het Team van de Week voor dit EK.

Doelman:

 

Lloris: 8,2

 

Verdediging:

 

Arbeloa: 8 (Spanje)

Pepe: 7,9 (Portugal)

Hummels: 7,7 (Duitsland)

Strinic: 7,5 (Kroatië)

 

 

Middenveld:

 

Silva: 9,4 (Spanje)

Cabaye 8,1 (Frankrijk)

Pirlo 7,9 (Italië)

Arshavin (7,7 (Rusland)

 

 

Aanval:

 

Torres: 8,5 (Spanje)

Cristiano Ronaldo: 8,4 (Portugal)

 

 

 

Uitgelicht:

 

David Silva:

Silva is één van de smaakmakers van dit toernooi. Na een fantastisch seizoen bij Manchester City, waar hij overigens landskampioen mee werd, kon het niet anders dan dat hij een gelwedig EK zou gaan spelen. En niets is minder waar: Silva is misschien wel dé beslissende speler voor Spanje tijdens dit EK.

 

De vertrouwde Xavi en Iniesta bij Spanje blijven altijd constant presteren en van ongekend niveau, maar Silva kan zich dit toernooi bewijzen en laten zien tot diezelfde top te horen. Zijn kwaliteiten kwamen vooral naar voren met zijn pass op Fabregas in de wedstrijd tegen Italië. Het was een bal die ook door Xavi en Iniesta vaak op Messi worden gegeven bij Barcelona: Zonder te kijken en precies op maat. Nu we als Nederland eruit liggen moeten we vooral genieten van de geweldige acties van David Silva, de man die Spanje heel ver kan laten komen.

 

 

 

Andrea Pirlo:

Silva wordt misschien wel de beslissende factor voor Spanje op weg naar de finale, maar Andrea Pirlo mag je ook zeker niet uit het oog verliezen. Met een prachtige assist op Di Natale in de eerste wedstrijd en een misschien wel nog mooiere vrije trap tegen Kroatië laat hij opnieuw zien dat hij het voetballen nog niet verleerd is.

 

Weggesmeten door Milan, waar hij vaak één van de sleutelrollen speelde in het elftal dat succes had de laatste jaren. Vervolgens kwam hij terecht bij Juventus, waar hij liet het ongelijk van de Milanese club bewees. Hij maakte in zijn eentje Juventus kampioen. Het enige waar ik nu nog op hoop is dat Ierland opnieuw een keihard pak slaag krijgt, waardoor Italië gewoon de volgende ronde bereikt. Met zijn prachtige passes en met een geweldig inzicht kan Pirlo nog heel wat betekenen voor de Italiaanse ploeg. Pirlo: Was een held bij Milan, is een held bij Juve en wordt een held bij Italië.

 

 

 

 

 

Door: Floris Gouw – VoetbalOnline

 

Share.

Laat een reactie achter