Team USA volgt motto Obama en gaat door

0

‘Yes we can,’ droomde Team USA hardop voor de laatste speeldag in de eerste ronde van de Confederations Cup. De Amerikanen hebben de droom in realiteit zien veranderen met een stalen 3-0-zege op Egypte, dat een historische kans liet liggen.

Egypte was na de twee sterke beurten tegen Brazilië en Italië de grote favoriet om te profiteren van een eventuele nederlaag van de wereldkampioen tegen de titelverdediger. Maar de Amerikanen speelden voor hun kleine kans en zorgden al snel voor een voorsprong via Davies in de 24e minuut.

Door de omstandigheden bij Brazilië – Italië was er eigenlijk nog niks aan de hand voor Egypte, dat zonder sterspeler Zidan een zeer povere indruk maakte. Met doelpunten Bradley en Dempsey tussen de 63e en 72e minuut bouwde het Amerikaanse team de voorsprong uit en op basis van een beter onderling doelsaldo pakte de ploeg de vacature in de halve finale. Alleen in de slotfase miste Goma’a een goede kopkans, maar de bal vloog over de lat. 

Amerika speelt nu tegen Spanje in de halve finale. Voor Egypte is een mooie kans verloren gegaan en is de historische overwinning op Italië alweer overschaduwd door een blamage, die vooral in de Arabische wereld hard zal aankomen. Vooral omdat de spelers worden beschuldigd van iets te drukke nachten in de afgelopen dagen. Egypte zou aan drank en vrouwen ten onder zijn gegaan en dat maakt de ontvangst in Cairo veel minder prettig voor de helden van afgelopen donderdag.

 

Share.

Laat een reactie achter