Team USA pas in verlenging langs Panama

0

Team USA en Honduras hebben zich geplaatst voor de halve finale van de Concacaf Gold Cup. De Verenigde Staten, titelverdediger en gastland, dankten hun zege pas aan een strafschop in de verlenging tegen een verrassend Panama.

De ploeg van Bob Bradley had opvallend veel moeite met de tegenstander, die zich als laatste voor de laatste acht had weten te plaatsen. De rust van een week leek Team USA dit keer juist op te breken. Na een half uur nam de outsider zelfs de leiding door een doelpunt van Blas Perez, zijn vierde op dit toernooi. Vier minuten na rust maakte Kyle Beckerman gelijk voor het gastland. Er volgde daarna een offensief van de Amerikanen, maar Panama hield knap stand.

In de verlenging vergreep verdediger Roman Torres zich bij een hoekschop aan Kenny Cooper. De Mexicaanse scheidsrechter Archundia wees meteen naar de stip. Cooper ontfermde zich zelf over de bal en scoorde vanaf elf meter tot opluchting van de 31.000 toeschouwers in Philadelphia.

Team USA krijgt in de halve finale te maken met Honduras, dat in het eerste duel van de avond met 1-0 won van Canada. De Canadezen waren sterk aan het toernooi begonnen, maar kon in dit duel geen vuist maken. Een overtreding van Paul Staltieri leverde in de 36e minuut een strafschop op. Deze werd benut door Walter Martinez. Daarna controleerde Honduras het duel tot het eindsignaal. Amerika en Honduras speelden in de groepsronde al tegen elkaar. Deze halve finale in Chicago wordt een herhaling van de finale van dit toernooi in 1991, toen Team USA (onder Bora Milutinovic) voor het eerst dit toernooi wist te winnen.

Vanavond staan de andere kwartfinales op het programma: Guadeloupe – Costa Roca en Mexico – Haïti.