”Succes Bayern probleem voor Mannschaft”

0

Joachim Löw zat met gemengde gevoelens op de tribune toen Bayern München gisteravond de beslissende penalty wist te scoren. Alle Duitse supporters in Madrid waren blij, behalve Löw.

Joachim Löw was niet de meest gelukkige Duitser gisteravond. De bondscoach van het Duitse nationale Elftal ziet door het succes van Bayern München zijn voorbereiding op het EK van deze zomer in het honderd lopen. Bij Bayern lopen een aantal van zijn belangrijke mankrachten rond.

 

”Dit betekent dat ik in de voorbereiding op het EK niet kan beschikken over een aantal internationals die bij Bayern spelen. Dit is een nadeel, want voor 19 mei zijn ze er niet. Dat betekent dat ik moet gaan nadenken over een plan B,” liet de bondscoach weten.

 

Ook Oranje-bondscoach Bert van Marwijk krijgt hier de gevolgen van te zien. Arjen Robben, sterspeler bij Bayern, zal tot en met 19 mei niet op het trainingsveld van Oranje kunnen verschijnen. ”Ik ben inderdaad niet de enige met het probleem,” aldus Löw. ”Toch ben ik blij dat Bayern zo goed presteert in de Champions League.”

 

Bayern speelt anderhalve week na de Champions League finale tegen het Nederlands elftal. In deze wedstrijd zullen waarschijnlijk niet alle Europese topspelers van de partij zijn, ook al is dat contractueel vastgelegd.

 

 

 

Door: Floris Gouw – VoetbalOnline, EK.nl

 

 

Share.

Laat een reactie achter