Suarez onzeker voor WK door operatie

0

Of Luis Suarez het WK gaat spelen is nog alles behalve zeker. De Uruguayaanse spits heeft een operatie aan zijn meniscus ondergaan en is zeker voor enkele weken uitgeschakeld. Over drie weken speelt zijn land de eerste wedstrijd.

Hoe lang Suarez precies uit de roulatie is, is niet duidelijk. Normaal gesproken staat voor een ingreep aan de meniscus een herstelperiode van vier tot zes weken, maar diverse media reppen over een revalidatietijd van twee tot drie weken. Als dat klopt, kan Suarez op tijd fit zijn voor de eerste WK-wedstrijd van zijn land tegen Costa Rica. Die is over iets meer dan drie weken, op zaterdag 14 juni. Als de oud-speler van FC Groningen en Ajax vier tot zes weken nog heeft om te herstellen, dan mist hij mogelijk het volledige WK van zijn land.
 
De Uruguayaanse voetbalbond laat vooralsnog in het midden wanneer Suarez weer kan voetballen. In een korte verklaring liet de bond donderdag weten dat de operatie aan de knie van de 27-jarige spits ‘succesvol verlopen is’. "We zijn optimistisch over zijn kansen om het WK te spelen", staat in het weinigzeggende statement.
Share.

Laat een reactie achter