Strootman mist het WK in Brazilië

0

Kevin Strootman zal het WK van komende zomer moeten missen. De Middenvelder van AS Roma en Oranje heeft zondag bij Napoli de voorste kruisband van zijn linkerknie afgescheurd, waardoor hij minimaal een half jaar uitgeschakeld is.

Evenals Robin van Perise en Arjen Robben geldt Strootman als een van de vste waarde in de selectie van het Nederlands elftal. Van Gaal gaf al eerder aan dat zij de drie spelers waren die zeker zijn van een basisplaats.

 

Strootman kwam afgelopen weekend vroeg in de wedstrijd verkeerd terecht en ging krimpend van de pijn naar de zijkant. De 24-jarige middenvelder werd met een wagentje afgevoerd en vervangen, waarna uit een MRI-scan bleek dat zijn kruisband is afgescheurd.

 

Van Gaal heeft inmiddels al contact gehad met Strootman. "Dit is dramatisch voor Kevin. Ik kan me voorstellen dat zijn wereld op dit moment even instort", aldus de bondscoach in een persbericht van de KNVB. "Kevin stond zowel met zijn club AS Roma, als met Oranje voor een heel belangrijke periode."

 

"Ook voor het Nederlands elftal is dit een aderlating. Kevin heeft een heel grote bijdrage geleverd aan onze kwalificatie voor het wereldkampioenschap in Brazilië. Wij deden nooit tevergeefs een beroep op hem. Maar het allerergste is het voor Kevin, die zijn droom in duigen ziet vallen", besluit Van Gaal. 

 

 

 

 

Share.

Laat een reactie achter