Strijd om Ribéry lijkt nog niet gestreden

0

Louis van Gaal doet er goed aan toch maar rekening te gaan houden met een mogelijk vertrek van zijn Franse vedette Franck Ribéry.

Het spel is namelijk nog volop op de wagen en zoals de stand van zaken nu is, doet Bayern München er goed aan hem nu te verkopen, in plaats van nog een jaar te wachten.

Wat is het geval? Omdat Real Madrid, net zoals bij Ronaldinho, zo dom is geweest een voorovereenkomst te maken voor volgend seizoen, levert de Franse international, vanwege een clausule in zijn contract,  de Duitse multinational over een jaar ‘slechts’ 25 miljoen euro op. Met die wetenschap in zijn achterhoofd heeft Ibramovitsj, het steenrijke oliemannetje van Chelsea, een afspraak gemaakt met Uli Hoeness, waarop de laatste is ingegaan. Vooralsnog bestempelt de Zuid-Duitse club zijn komst  als een beleefdheidsbezoek , maar dat is de intentie van de Rus totaal niet. Met een openingsbod van 45 miljoen euro gaat hij proberen de Duitsers op andere gedachten te brengen. Abramovitsj wordt op korte termijn verwacht en heeft zeker nog niet het achterste van zijn tong laten zien.

Overigens moet ook Manchester United niet vergeten worden. Sir Alex heeft tenslotte een oorlogskas van ongeveer 60 miljoen euro en heeft ook zijn zinnen gezet op Ribéry. Op zijn minst zullen ze de prijs gaan opdrijven. De verwachting is dan ook dat de aanvaller alsnog naar een andere club gaat en Real madrid, wegens gebrek aan cash moet afhaken. Met dank aan de voorovereenkomst die dit spel mogelijk maakt.

Met een transfersom van boven de 40 miljoen wordt Ribéry de duurste Engelse aankoop ooit.

Share.

Laat een reactie achter