Steden en stadions WK 2018 presenteren zich

0

De steden en stadions die het WK voetbal 2018 of 2022 willen organiseren, zullen op dinsdag 15 december aan de FIFA gepresenteerdd worden.

De FIFA verlangt minimaal twaalf stadions. In principe wil dit dus zeggen: zes stadions in België en zes in Nederland. Elk stadion moet minimaal 40.000 toeschouwers kunnen herbergen. De arena’s voor de halve finales moeten plaats bieden aan 60.000 kijkers. Het stadion voor de openingswedstrijd en de finale moet 80.000 mensen kunnen verwelkomen.

Op dit moment hebben twaalf steden, goed voor veertien stadions (zeven in België en zeven in Nederland), zich aangemeld. In België zijn dat Antwerpen, Brugge, Brussel, Charleroi, Genk, Gent en Luik. In Nederland Amsterdam (2 stadions), Eindhoven, Enschede, Heerenveen en Rotterdam (2). Deze steden presenteren zich op maandag 9 november in Eindhoven aan de media.
 
Voor het WK 2018/2022 zijn niet alleen twaalf speelstadions nodig, maar ook 32 trainigscomplexen. Deze accomodaties moeten minimaal 500 toeschouwers kunnen ontvangen. Er zijn wel pittige eisen wat persfaciliteiten betreft.

Share.

Laat een reactie achter