Stadion ingestort voor WK Brazilie

0

In Brazilië is woensdag een deel van het stadion ‘ingestort’. Doordat een hijskraan naar beneden stortte zijn er volgens het aannemersbedrijf twee mensen om het leven gekomen. De Braziliaanse brandweer spreekt zelfs van drie werknemers.

Het ongeluk had woensdag plaats rond lunchtijd (lokale tijd). Hierdoor waren er minder mensen aanwezig op de getroffen plaats dan normaal. De ramp werd veroorzaakt doordat een hijskraan instortte. Hierbij raakte ook de oostkant van het stadion zwaar beschadigd, zo schrijven Braziliaanse media. De brandweer zoekt nog naar eventuele slachtoffers onder het puin.
 
De Arena de Sao Paulo, die aan 68.000 toeschouwers plaats moet gaan bieden, had zijn voltooiing bijna bereikt. Het aannemersbedrijf liet twee weken geleden nog weten dat de bouw op 94 procent zat. Het stadion zou volgende maand worden opgeleverd en in januari feestelijk worden geopend.
 
Er staan zes WK-wedstrijden gepland in de Arena de Sao Paulo. Naast de ouverture, op 12 juni, worden er nog drie groepsduels afgewerkt. Verder moet het complex het decor worden voor één partij in de achtste finales en één duel in de halve eindstrijd.
 
 
Permalink voor ingesloten afbeelding 
Share.

Laat een reactie achter