Spray door juiste afstand muurt

0

Fifa-voorzitter Sepp Blatter ziet het wereldwijd gebruik van een spray die aangeeft waar de muur moet staan bij een vrije trap wel zitten. De spray wordt al enige tijd met succes gebruikt in Zuid-Amerika.

De spray is een milieuvriendelijk goedje dat door de scheidsrechter op het gras, kunstgras of modder kan gespoten worden. Zo wordt aangegeven waar de muur moet staan. De witte lijn verdwijnt in een tijdspanne van 45 seconden tot twee minuten van het veld. De Zuid-Amerikaanse bond heeft het gebruik van de spray dit seizoen toegestaan in de Copa Sudamericana, het equivalent van de Europa League.

Volgens uitvinder Pablo Silva is Sepp Blatter onder de indruk van het product. "Hij zei dat het goed is voor het voetbal en hij geen reden ziet om het gebruik ervan tegen te houden."

Blatter heeft echter niet de zeggenschap om dergelijke uitvindingen in te voeren in het mondiale voetbal, maar hij gaf wel aan het bestaan van het product door te geven aan het International Board. Die instantie voert regelwijzigingen namens de FIFA door.

Share.

Laat een reactie achter