Special: Twitter en het WK

0

Volgens kenners wordt het WK van deze zomer het grootste evenement op Twitter aller tijden! 30 van de 32 deelnemende landen hebben een officieel twitteraccount en ruim 300 spelers plaatsen hun verhalen op dit sociale kanaal!

Twitter is naast Facebook het populairste social media platform dat veelvuldig gebruikt zal worden tijdens het mondiale eindtoernooi. Om je voor te stellen: 26,5 miljoen mensen zullen wereldwijd Cristiano Ronaldo op de voet gaan volgen tijdens het WK. Foto’s, verhalen, filmpjes en uitspraken zullen je om de oren vliegen wanneer je de ruim 300 officiële twitteraccounts van de profvoetballers op het WK zult volgen. Onderstaand een mooie graphic over het WK in combinatie met Twitter:

 

 

Zo zijn er ook in Nederland veel twitter-snufjes te vinden. De afgelopen weken is 140 World Cup bezig geweest met het bouwen van een visualisatie die alle tweets van de WK-spelersin één overzicht toont.  Bekijk de visualisatie hier en volg de komende maand alle ervaringen en tweets van alle voetballers op het WK.

 

Voor de echte Oranjefans is er de mogelijkheid om enkel het Nederlands elftal te volgen

 

Share.

Laat een reactie achter