Spanje verslaat Irak en zet zegereeks voort

0

Spanje heeft zich geplaatst voor de halve finale van de Confederations Cup dankzij een magere zege op een zeer defensief Irak. David Villa maakte het enige doelpunt. Het is de veertiende zege van Spanje op rij.

Spanje had zoals verwacht een duidelijk veldoverwicht tegen de kampioen van Azië, die net als tegen Zuid Afrika voor een afwachtende speelwijze had gekozen. De kampioen van Europa hadden wel moeite om echt in de wedstrijd te komen en speelde de wedstrijd eigenlijk in een te laag tempo om Irak aan te pakken. Het duurde dan tot de tiende minuut na rust voordat de score werd geopend.

Tot dat moment hadden de Spanjaarden weinig echte kansen gehad. Alleen Fernando Torres en David Villa hadden de mogelijkheid om voor rust voor te komen onbenut gelaten. Na rust viel de beslissing met een kopbal van Villa op een afgemeten voorzet op Capdevila. De spits van Valencia stond tussen drie verdedigers. Het was alweer zijn tweede treffer op dit toernooi en zijn veertiende interlandgoal in dit seizoen. Irak probeerde daarna nog wel wat terug te hebben maar bracht uiteindelijk toch te weinig om aan de nederlaag te kunnen ontkomen. In de slotfase misten Mata, Xabi Alonso en Guïza nog goede kansen om de stad iets ruimer te maken.

Toch maakt Irak nog steeds een goede kans om samen met Spanje naar de halve finale te gaan. Met een ruime zege op Nieuw-Zeeland moet Bora Milutinovic hopen dat Spanje in de slotwedstrijd zijn sportieve plicht nakomt. Spanje wil deze zegereeks in ieder geval voortzetten, dus dat moet geen al te groot probleem zijn.

Share.

Laat een reactie achter