Spanje redt de eer met ruime overwinning

0

Spanje heeft, zoals dat zo mooi wordt gezegd, de eer gered als regerend wereldkampioen. De mannen van Vicente del Bosque wonnen met 3-0 van Australië, door goals van David Villa, Fernando Torres en Juan Mata.

De ‘spek en bonen’-wedstrijd tussen Spanje en Australië begon stroef. De Spanjaarden maakten in de beginfase veel fouten en kwamen niet tot veelzeggende kansen. Toch zorgde het overwicht van Spanje uiteindelijk voor de openingsgoal. Na een goede loopactie van rechtsback Juanfran legde hij de bal voor op David Villa. Het een artistiek hakje zorgde hij voor de eerste veldgoal van Spanje op dit WK.

 

Ook de tweede helft kwam laat op gang. Spanje leek weinig motivatie te hebben om er nog een spektakelstuk van te maken. Iniesta liet echter andermaal zijn klasse zijn. De middenvelder van Barcelona speelde met een perfecte pass Torres aan, die meteen oog in oog stond met Ryan. De spits bleef koel en schoof simpel de 0-2 binnen.

 

Zonder zich daarna nog bovenmatig in te spannen kwam Spanje ook nog 0-3. Nu was het Cesc Fábregas die met een uitstekende pass een medespeler bereikte. Mata was de gelukkige schoot vanuit een moeilijke hoek het derde doelpunt van de wedstrijd binnen. Het bleef daarna bij die drie doelpunten voor La Roja, eindstand: 0-3.

Share.

Laat een reactie achter