Spanje kan wereldrecord breken

0

Spanje kan vanavond geschiedenis schrijven door de vijftiende interland op rij te winnen. Dat moet wel gebeuren tegen gastland Zuid Afrika, dat zelf strijdt voor een plaats in de halve finale van de Confederations Cup.

De Spaanse coach Vicente del Bosque noemt de wedstrijd ‘een uniek moment voor mijn ploeg om geschiedenis te schrijven’. Hij zal daarom toch een sterke ploeg opstellen in deze anders overbodige wedstrijd in het drukke programma. Volgende week maakt Spanje jacht op een nieuwe hoofdprijs. Waarschijnlijk zal hij dit keer de Catalanen Fabregas, Busquets, Xavi en Riera op het middenveld opstellen. Villa en Torres vormen de aanval.

Wanneer Spanje vandaag niet wint maar wel gelijk speelt, blijft een fraaie reeks nog in stand, want dan heeft Spanje al 35 interlands op rij niet verloren. Brazilië is de houder van dit wereldrecord met 36 duels.

Voor Zuid Afrika wordt dit duel het eerste grote examen op weg naar het WK van volgend jaar. Kan de Bafana Bafana deze test met een grootmacht aan? Bij een gelijkspel gaat de ploeg in ieder geval naar de halve finale en dat zou een succes zijn voor bondscoach Joël Santana, die sinds de 2-0-zege op Nieuw Zeeland even iets minder onder vuur ligt. 

Tegelijkertijd speelt Irak tegen Nieuw Zeeland voor een laatste kans om de halve finale te halen. De kampioen van Azië moet in ieder geval hopen op een zege van Spanje, maar moet dan zelf met tenminste twee goals verschil winnen om bij de laatste vier te komen.

Share.

Laat een reactie achter