Spanje is de achtste wereldkampioen

0

Spanje is het achtste land dat zich tot wereldkampioen heeft gekroond. De ploeg hoort vanaf vannacht tot het illustere gezelschap, samen met Brazilië, Italië, Duitsland, Argentinië, Uruguay, Engeland en Frankrijk.

Spanje is de tweede kampioen van Europa die twee jaar later ook de wereldtitel wint. Eerder slaagde West Duitsland ook in die prestatie. Frankrijk lukte het ook maar in de omgekeerde volgorde. Tevens is Spanje de eerste ploeg, die de eerste wedstrijd van het toernooi verloor en uiteindelijk toch de hoofdprijs wist te winnen. Bij het EK was dit scenario voor Nederland in 1988 van toepassing.

 

Vicente del Bosque is de tweede trainer die na het winnen van de wereldtitel voor clubs ook de wereldtitel bij de landenploegen wist te veroveren. Hij won die prijs in 2002 en won ook twee keer de Champions League. Marcello Lippi slaagde ook in deze trilogie. Opvallend genoeg zijn Puyol, Busquets, Pique, Xavi, Iniesta en Pedro winnaars van beide wereldtitels in een seizoen. Dat was nog niet eerder voorgekomen.

 

Share.

Laat een reactie achter