Spanje, Engeland en Paraguay op WK-lijst

0

De midweekse speelronde heeft drie nieuwe landen op de deelnemerslijst opgeleverd: Spanje, Engeland en Paraguay. Het aantal zekere deelnemers bedraagt nu twaalf.

In de Europese zone zijn Nederland, Spanje en Engeland al zeker van hun deelname aan het WK. Deze drie landen wonnen tot nu toe alle groepswedstrijden. Denemarken, Zwitserland, Slowakije, Servië en Italië zijn nog een overwinning verdwijderd van de groepszege. Het duel Rusland – Duitsland van komende maand is doorslaggevend voor de koppositie in groep 4. De Russen moeten winnen om die eerste plaats te bemachtigen.

In de strijd om de tweede plaatsen is nog veel open. Zweden, Bosnië, Ierland en Frankrijk lijken zekere deelnamers aan deze play-offronde.

In Zuid Amerika zijn Brazilië en Paraguay al zeker van het WK. Chili staat op de drempel, maar de strijd om de vierde plaats (nu in handen van Ecuador) is helemaal open. Argentinië, Uruguay en Colombia doen zeker nog mee en de vijfde plaats levert een play-off tegen waarschijnlijk Costa Rica op.

In Noord en Midden Amerika staan USA, Mexico en Honduras er het beste voor met nog twee duels te gaan. In Afrika zijn Ghana en Ivoorkust al geplaatst en in Azië Zuid Korea, Noord Korea, Japan en Australië. Bahrein en Nieuw Zeeland spelen een barrage met elkaar om een WK-plaats.

Share.

Laat een reactie achter