Spanje en Brazilië blijven domineren

0

Spanje is officieel uitgeroepen tot de beste nationale ploeg van Europa in 2009. Het team eiste deze jaarlijkse prijs van France Football op voor het derde jaar op rij en domineert ook de ranglijst over de laatste decennia.

De Spaanse zege is geen verrassing en kwam tot stand via een zeer uitzonderlijke reeks van 15 overwinningen in 16 interlands. Alleen de halve finale in de Confederations Cup tegen Team USA ging verloren. Nederland werd in deze jaarlijkse ranglijst verdienstelijk 2e. Het was voor de vierde keer sinds 1990 dat de ploeg tweede werd. De laatste keer dat Nederland eerste werd was in 1988.

De derde plaats ging naar Duitsland, dat over de laatste 20 jaar op een 2e plaats staat. In die ranglijst is Italië derde. De ploeg van Lippi moest het dit keer doen met een 8e plaats. In 2009 werd Engeland vierde. Rusland werd slechts 17e, hetgeen de glans van het bondscoachschap van Hiddink behoorlijk aantast. België was 37e.

 

In Zuid Amerika ging de jaarlijkse prijs naar Brazilië, dat de prijs voor de 12e keer sinds 1992 wint. Chili werd tweede en Argentinië ondanks alles toch derde. In Noord Amerika was Team USA ondanks het verlies in twee grote finales toch de beste. Mexico (2e) en Honduras (3e) eindigden ook op het podium. In Azië ging de prijs naar … Australië, voor Japan en Zuid Korea. De verhuizing van de Socceroos biedt Nieuw Zeeland de kans om in Oceanië altijd te winnen. Algerije is de verrassende winnaar in Afrika. De indrukwekkende kwalificatie voor het WK is doorslaggevend in deze ranglijst, waarbij Ivoorkust en Kameroen op het podium kwamen.

 

 

Share.

Laat een reactie achter