Sony sluit 3-D overeenkomst met FIFA

0

Sony Corporation en voetbalorganisatie Fifa hebben een overeenkomst gesloten voor 2010 Fifa World Cup-mediarechten in 3D.

Vijfentwintig WK-wedstrijden worden gefilmd met behulp van 3D-camera’s van Sony. Het is de eerste keer dat een wereldkampioenschap voetbal in 3D wordt uitgezonden. ‘Sportevenementen zoals de FIFA World Cup zijn belangrijke stuwende krachten voor nieuwe technologie, in het bijzonder in de televisiemarkt’, zegt Tom Morrod, senior analist tv-technologie bij Screen Digest. ‘Het nieuws dat de WK voor het eerst worden gefilmd in 3D zal de acceptatie en verkoop van 3D-televisies sterk stimuleren.

Als gevolg van dit nieuws heeft Screen Digest de prognose aangepast en verwacht dat in 2013, 13,6 miljoen 3D-televisies in de Europese huiskamers staan.’
Fujio Nishida, president Sony Europa: ‘Sony zal zich voor de 3D-entertainment ervaring niet alleen richten op de 3D-tv’s, maar vanaf 2010 ook op een groot aantal 3D-compatible producten zoals Blu-ray Disc-spelers, VAIO-notebooks en PlayStation3.’

Tijdens de WK2010 host FIFA de ‘International Fan Fest Fifa™’ publieke evenementen in zeven steden (Berlijn, Londen, Mexico City, Parijs, Rio De Janeiro, Rome en Sydney) kunnen de aanwezigen volgend jaar op Sony-beeldschermen binnen de ‘Fan Fest’-locaties de WK-beelden in 3D zien. Ook bij verschillende verkooppunten van Sony producten, waaronder de Sony winkels over de hele wereld, is dat het geval. Sony Pictures Home Entertainment is verder van plan een officiële 3D-film te produceren en te verspreiden op Blu-ray Disc en andere formaten.

bron:Adformatie

Share.

Laat een reactie achter