Sneijder: ”Oudere spelers verantwoordelijk”

0

Wesley Sneijder was één van de mannen die zaterdagavond vanaf elf meter een penalty nam voor Oranje. Volgens de ervaren international is het niet meer dan logisch dat de ‘oudere’ spelers de verantwoordelijkheid namen over de strafschoppen.

”Ik wilde wel een penalty nemen, ja. Dat hoort bij je verantwoordelijkheid als oudere speler. Dat zie je ook. Robin van Persie, Arjen RObben, Dirk Kuyt en ik waren de vier penaltynemers. En Klaas-Jan stond ook op het lijstje, maar die hoefde niet meer. Het zijn routiniers. Wij vinden dat wij het dan moeten doen, omdat we dit al hebben meegemaakt. Dan moet je je verantwoordelijkheid pakken. We hadden ook het gevoel dat het niet kon misgaan en we ons hoofd koel moesten houden,” aldus Wesley Sneijder tegenover de Telegraaf.
 
Door de twee gestopte strafschoppen van reservedoelman Tim Krul bereikte Nederland de halve finale van het WK. Aanstaande woensdag zullen de mannen van bondscoach Louis van Gaal het opnemen tegen Messi & co van Argentinië. De wedstrijd begint om 22.00 uur en is te zien bij de NOS. 
Share.

Laat een reactie achter