Sneijder moet noodgedwongen dienend spelen

0

Wesley Sneijder verwacht dat hij in de loop van het WK-toernooi vaker zijn stempel op het spel kan drukken. De middenvelder van Oranje was tegen Japan en Denemarken redelijk onzichtbaar.

“Als je voortdurend iemand op je achillespezen hebt staan, moet je dienend spelen en door je loopacties ruimte maken voor anderen”, legt Sneijder zijn redelijk onopvallende rol uit tegen De Telegraaf.

“Wat dat betreft kan ik tegen de Denen en Japanners terugkijken op een bijna perfecte wedstrijd.”

 

De 63-voudig international was in beide duels belangrijk voor Oranje. Hij gaf tegen Denemarken de assist op de beslissende 2-0 van Eljero Elia. En in de tweede wedstrijd op het wereldkampioenschap tegen Japan scoorde Sneijder het enige doelpunt van de wedstrijd.

“In mijn rol kan ik tevreden zijn. En ik vind het uitstekend om op deze manier wereldkampioen te worden”, gaat de oud-Ajacied verder.

“Drie jaar geleden had ik niet gedacht dat ik me ooit zo voor een elftal zou kunnen wegcijferen. Al denk ik dat we meer voetballende ploegen zullen tegenkomen naar mate het toernooi vordert waardoor ik vaker mijn stempel op het spel kan drukken.”

Share.

Laat een reactie achter