Slowakije zwakste land van laatste 16

0

Nederland eindigt op de totale ranglijst van de eerste ronde van het WK op een eervolle tweede plaats achter Argentinië. Deze twee landen zijn enigen die alle wedstrijden wisten te winnen. In de top 16 staan niet alleen geplaatste landen.

Zuid Korea en Slowakije staan op dit moment 18e en 19e, vanwege een negatief doelsaldo. Ivoorkust en Slovenië staan wel de beste zestien, maar alle vier landen hebben vier punten gehaald. Ivoorkust wordt op de FIFA-ranglijst van dit WK automatisch 17e en Slovenië 18e. Slowakije, de aanstaande tegenstander van Oranje is het zwakste land van de geplaatste ploegen. Op basis van deze ranglijst is de kraker in de tweede ronde Brazilië – Chili.

 

 

De rangschikking van de andere al uitgeschakelde ploegen is: 19. Zwitserland, 20. Zuid Afrika, 21. Australië, 22. Nieuw Zeeland, 23. Servië, 24. Denemarken, 25. Griekenland, 26. Italië, 27. Nigeria, 28. Algerije, 29. Frankrijk, 30. Honduras, 31. Kameroen, 32. Noord Korea.

 

Opvallend is de val van Italië en Frankrijk, de finalisten op het vorige toernooi. Ook Zwitserland en Australië zijn gedaald ten opzichte van vier jaar geleden.

Share.

Laat een reactie achter