Slowakije voor de poorten van de hemel

0

Slowakije – Tsjechië is morgen een zeer bizarre derby. De Tsjechen lijken op papier sterker, maar de Slowaken kunnen hun buren in de afgrond duwen wanneer ze de wedstrijd in Bratislava winnen. Polen zit op het vinkentouw.

Groep 3 is de meest evenwichtige groep in deze voorronde, waarbij vijf van de zes ploegen elkaar qua kracht nauwelijks ontlopen. Slowakije heeft tot nu toe het meest efficiënt de punten gesprokkeld. De ploeg won vijf van de zes duels en verloor alleen van Slovenië. De wedstrijd tegen Tsjechië wordt een testcase voor de Slowaken. Wanneer dit duel wordt gewonnen kan de ploeg woensdag in Noord Ierland al een plaats in de top 2 veilig stellen maar ook aartsrivaal Tsjechië vleugellam maken. De Tsjechen strijden min of meer voor hun laatste kans.

In groep 2 is Zwitserland – Griekenland het toptreffen tussen de twee koplopers. Het is een duidelijk duel om de groepszege, die rechtstreekse deelname aan het WK oplevert. De Zwitsers zijn licht favoriet, maar hebben na morgen een iets lastiger programma. Eventueel kunnen Letland en Israël nog aansluiten bij het leidende duo, maar ook zijn spelen morgen in Ramat Gan tegen elkaar. Letland speelt woensdag tegen Zwitserland.

In groep 4 kan Rusland de tweede plaats in de groep verstevigen door thuis te winnen van Liechtenstein. Dat zal voor de ploeg van Guus Hiddink geen al te groot probleem zijn. Woensdag wacht nog een uitwedstrijd bij Wales, maar die ploeg maakt bijna geen kans meer. Koploper Duitsland komt alleen woensdag in actie, met een thuisduel met Azerbeidzjan.

 

 

Polen kan thuis een goede stap zetten naar de topplaatsen in deze groep. De ploeg van Leo Beenhakker ontvangt Noord Ierland dat nu op de tweede plaats staat, maar wel een wedstrijd (tegen San Marino) meer heeft gespeeld. Polen moet woensdag op bezoek in Slovenië.

Share.

Laat een reactie achter