Slowakije op drempel van WK-debuut

0

Slowakije kan de koffers gaan pakken voor een mooi debuut op het WK. Zeker is de kwalificatie officieel nog niet, want Slovenië kan de eerste plaats nog overnemen maar na de 2-0-zege bij Noord Ierland lijkt de weg vrij. Polen en Tsjechië zijn gezien.

De Slowaken namen na een kwartier de leiding in Belfast met een treffer van Sestak. De thuisploeg, die bij een overwinning de eerste plaats had overgenomen, wist niet te reageren op deze tegenvaller. Halverwege de tweede helft zorgde Holosko voor de doorslaggevende tweede treffer.

Slovenië maakte een einde aan alle ambities van Leo Beenhakker om weer op een WK te komen. De Poolse ploeg werd weggemaaid. Dedic en Novakovic zetten de Slovenen op voorsprong, die na rust door Birsa werd uitgebouwd. Voor Tsjechië zit het WK er ook niet meer in. De ploeg won weliswaar met 7-0 van San Marino. Milan Baros scoorde zelfs vier keer, maar het was een overwinning zonder vreugde.