Slovenië koploper na keepersblunder

0

Slovenië heeft de eerste overwinning op een eindtoernooi geboekt. De ploeg van Matjaz Kek boekte een 1-0-zege op Algerije in een erbarmelijke wedstrijd. Het doelpunt werd gescoord door Robert Koren in de 79e minuut.

Doelman Fawzi Chaouchi zag de bal te laat of misschien wel helemaal niet, maar zijn reactie was een WK onwaardig. De goal besliste een duel waarin beide ploegen geen enkel moment aanspraak maakten op de overwinning. Maar zoals wel vaker bij een typische 0-0-wedstrijd werd er uiteindelijk toch gescoord.

 

Algerije toonde in de eerste helft het meeste initiatief en kreeg enkele goede kansen. Belhadj stelde in de derde minuut doelman Handanovic met een vrije trap op de proef. Dat leek een leuke start voor een wedstrijd tussen twee outsiders. Halliche was met een kopbal dichtbij een treffer na een half uur. Na rust was Yebda met een schot gevaarlijk.

 

Slovenië deed een beetje plichtmatig mee. Slechts een schot van Kirm was het vermelden waard tot de slotfase. In de 72e minuut werd de net ingevallen Ghezzal uit het veld gestuurd vanwege een tweede gele kaart. De spits van Siena kreeg zijn tweede geel voor een domme handsbal. Met een man meer leek Slovenië niet meer risico’s te willen nemen. In de 77e minuut was Ziani (Wolfsburg) doorgebroken, maar doelman Handanovic redde attent. Twee minuten later ging zijn collega aan de andere kant wel in de fout. Doelman Chaouchi dook over een ongevaarlijk schot van Koren heen. Hij was op het veld de enige speler die in de competitie van zijn eigen land speelt.

 

Slovenië kan de winst koesteren. Eerder bij Euro-2000 en het WK-2002 wist de ploeg niet te winnen, zelfs niet na een 3-0-voorsprong op Servië. De historische zege helpt de jonge republiek aan een koppositie in deze groep.

Share.

Laat een reactie achter