Slovenië dompelt feestend Slowakije in rouw

0

Slovenië heeft met een daverende 2-0-zege in Bratislava de historische kwalificatie van Slowakije weer enkele dagen uitgesteld. Het uitstel dreigt zelfs afstel te worden, want de nederlaag was een absolute afknapper.

Alles was al in gereedheid gebracht voor een historisch feest om de Slowaakse ploeg te huldigen, maar Slovenië streed voor de laatste kans op een rechtstreekse kwalificatie en kon zich ook in de strijd om de tweede plek geen puntenverlies veroorloven. De gasten zaten beter in hun vel en grepen tien minuten na rust de macht op het veld met een treffer van Birsa. De thuisploeg reageerde apathisch en moesten in de slotfase een tweede goal van de Slovenen (van Pecnik) toestaan. Slovenië kan door dit resultaat eventueel profiteren van een nieuwe misstap van Slowakije dat woensdag op bezoek moet bij Polen.

 

Door de winst voor Slovenië lijken de kaarten geschud voor Tsjechië, dat zich pas een keer eerder voor een WK plaatste. De ploeg won in Praag met 2-0 van een ontluisterd Polen. Necid en Plasil namen de treffers voor hun rekening. Alleen wanneer San Marino stunt tegen Slovenië, kan Tsjechië nog een barrageduel afdwingen. Die kans is dus heel klein.

Share.

Laat een reactie achter